Welke vacature past nou eigenlijk echt bij mij?

Je zal je vast ooit wel eens afgevraagd hebben: “Wat voor werk wil ik nou eigenlijk gaan doen?”. Dan ben je zeker niet de enige die dit zich afvraagt, want veel jongeren en zeker ook volwassenen lopen tegen deze vraag aan. Deze blog gaat je helpen bij je keuzestress voor het zoeken naar een passende vacature.

Ontdek wie jij bent

De eerste vraag die je jezelf moet stellen, is: “Wat vind ik interessant en leuk om te doen in mijn leven?”. Vaak zou je hierbij uitkomen op je hobby’s, wat niet voor iedereen even relevant zou zijn in combinatie met het soort werk dat diegene zou willen doen. Probeer dan eens terug te kijken naar wat je in je jeugd jaren leuk en interessant vond. Dit kunnen namelijk vaak hele andere hobby’s en interesses te zijn. Door eerst te kijken naar deze punten, kun je alvast de minder relevante werkzaamheden uitfilteren en je focussen op wat je écht leuk vindt.
Probeer hierna uit te zoeken welke banen overeenkomen met jouw hobby’s en interesses. Maak een lijstje aan waar je deze beroepen in noteert en verdiep je in deze beroepen. Kijk hierbij naar belangrijke punten, zoals algemene werkzaamheden, werklocatie, baankans en het geschatte maandloon. Door je hierin te verdiepen, kun je voor jezelf een top 3-lijstje maken van meest relevante beroepen.

Welke vacature past bij mij

Op zoek naar die éne vacature

Nadat je weet welke beroepen het meest aansluiten op jouw hobby’s en interesses, ga je kijken naar welke vacatures hierbij het meest relevant zijn. Lees hierbij goed naar de competenties die er gevraagd worden. Deze zullen je namelijk helpen een goed beeld te geven van de dagelijkse werksituatie. Daarnaast is het goed om inzichtelijk te krijgen wat het desbetreffende bedrijf zoekt in de (toekomstige) werknemer en wat zij jou te bieden hebben. Hieruit zullen hopelijk een aantal vacatures overblijven. Als dit er veel blijken te zijn, dan zou het helpen om per vacature te kijken wat het bedrijf is waarvoor je wilt werken door op de website te kijken. Met name het stukje ‘over ons’.

Het is niet erg om te solliciteren op meerdere vacatures, want hiermee maak jij als sollicitant ook meer kans op een werkplek. Let er echter wel op dat dit ten koste kan gaan van de kwaliteit van je sollicitatie, doordat je hier mogelijk minder aandacht aan zou hebben besteed.

Op zoek naar een baan?

Voel jij je, na het lezen van deze blog, geïnspireerd om te gaan solliciteren voor een baan? Dat kan! Adam Werkt heeft vele interessante werkgevers die op zoek zijn naar personeel. Van montagemedewerkers tot schilders. Bij ons kun je het vinden. Bekijk onze openstaande vacatures om te zien of daar iets tussen zit. Mocht je niet kunnen vinden wat je zoekt, neem dan vooral contact met ons op. En wie weet ben jij binnenkort aan het werk bij één van deze ambitieuze werkgevers.