Een schildersopleiding met baangarantie in Groningen

Schilderen is werken aan mooie resultaten, mooie kleuren, strak, vernieuwend of landelijk. Een baan als schilder is een keuze voor een stabiele, mooie carrière, waarbij je telkens bezig bent met vernieuwing, herstel en gelijk het resultaat ziet van jouw inzet. Heb je nog geen kennis of ervaring, dan hoeft dit geen probleem te zijn. De aangeboden opleiding met baangarantie zorgt ervoor dat jij goed geschoold aan de slag kan bij één van de mooie schildersbedrijven die participeren in deze opleiding in de provincie Groningen. In deze blog wordt je meegenomen in alle aspecten van de opleiding en wat het voor jou kan betekenen. Een nieuwe start met mooie vooruitzichten, werken als schilder, afwisseling, creativiteit en waardering voor hetgeen je levert.

Kosteloze opleiding in Groningen

Deze opleiding tot schilder is kostenloos. Ook al heb je geen kennis of ervaring, deze opleiding biedt jou de mogelijkheid om een nieuwe start te maken. Het uitgangspunt is 4 dagen per week (ma t/m do). Echter indien nodig kan hier in overleg vanaf worden geweken. Dus veel flexibiliteit en mogelijkheid tot deelname, rekening houdend met jouw omstandigheden.

Duur en startdatum

De opleiding, met een duur van 3 tot maximaal 7 maanden, stelt jou in staat snel de vaardigheden te ontwikkelen die belangrijk zijn voor een succesvolle schilderscarrière. Meestal kun je vrijwel direct beginnen aan de opleiding en het is duidelijk dat de drempel om deel te nemen laag is. Na succesvolle afronding van de opleiding kun je direct aan de slag voor één van de door ons geselecteerde opdrachtgevers.

schildersopleiding Groningen

Baangarantie en samenwerking met opdrachtgevers

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van deze opleiding is een baangarantie. Na het behalen van het diploma kun je gelijk aan de slag bij een van de mooie schildersbedrijven die participeren in de opleiding en ontvang je na een geslaagd examen een VCA-diploma. Dus naast een leuke, boeiende opleiding biedt het jou ook gelijk een leuke baan bij een mooi bedrijf waarin je jezelf nog verder kan ontwikkelen. Maar de basis staat er, op naar een leuke baan, vol afwisseling en toekomst.

Inhoud van de schildersopleiding

Tijdens de schilderopleiding leer je de volgende drie aspecten namelijk: fysieke arbeid en observatie, begeleiding en ondersteuning en veiligheid en vakspecifieke workshops. 

Fysieke arbeid en observatie

De opleiding legt een sterke nadruk op praktische ervaring door middel van fysieke arbeid op de werkplek en observatie in een echte werkomgeving. Hierdoor krijg jij de kans om de dagelijkse aspecten van het schildersvak te ervaren en je eigen te maken.

Begeleiding en ondersteuning

Begeleiding en ondersteuning zijn belangrijke onderdelen van de opleiding. Studenten worden niet alleen getraind in technische vaardigheden, maar ook begeleid in het ontwikkelen van een professionele houding en goede communicatievaardigheden.

Veiligheid en vakspecifieke workshops

Een cruciaal aspect van de opleiding omvat trainingen in veiligheid, communicatie en vakspecifieke workshops. Hier leren studenten niet alleen hoe ze zichzelf en anderen veilig kunnen houden, maar ook hoe ze hun vaardigheden verder kunnen verfijnen.

Schilder programma: inhoudelijke punten

Het schilderprogramma bestaat uit diverse onderwerpen en biedt jou de kans voor het krijgen van een goede basis:

1. Vak theorie

Bij dit vak maak je kennis met alle aspecten wat betreft veiligheid en welke persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) voor jou als schilder belangrijk zijn, zodat jij veilig en gezond jouw werk als schilder uit kan oefenen. 

2. Materialenkennis

Bij dit vak maak je kennis met alle gereedschappen waar jij als schilder mee gaat werken. Zoals bijvoorbeeld: welke kwasten en rollers gebruik je bij welke klus, schuurmachines, verfspuiten, verfafbrander, ladders, steigers.

3. Diverse schildertechnieken

Zo leer je alle basistechnieken zoals de strijkslagtechniek voor het aanbrengen van rechte lijnen horizontaal en verticaal op muren en plafonds, of sponsen, waarbij je een korrelig effect kan aanbrengen. De techniek van verdunnen en glaceren voor een doorschijnend en glazend effect.

4. Voorbereiden diverse ondergronden

Belangrijk is dat je ook leert welke voorbereiding nodig is voor welke ondergrond. Hierbij leer je ook het schuren en plamuren van verschillende ondergronden. De juiste basis voor een succesvol eindresultaat.

5. Verf aanbrengen en behandelen

Op de juiste manier de verf aanbrengen en het behandelen van hout en muurwerk. Een belangrijk fundament bij een schilderklus. 

6. Glaszetten en behangen

Naast het schilderen ga je je ook specialiseren door alle vaardigheden te leren die horen bij het glaszetten en het behangen, om jou te voorzien van de brede skills die je gaat inzetten in jouw baan als schilder.

7. Verfspuiten en latex spuiten

Moderne technieken leer je bij het  verf- en latexspuiten, om jou veelzijdiger te maken in jouw baan als schilder.

8. Houtrot reparatie en onderhoudswerkzaamheden

Het leren herstellen van houtrot en het uitvoeren van algemeen onderhoud zijn vaardigheden die jou als schilder onderscheiden. Renovatie van het hoogste niveau.

9. Veilig werken

Je leert alles over het veilig werken met verf, schoonmaakmiddelen, ladders en steigers.

Schildersopleiding

Na de schildersopleiding

De opleiding tot schilder zorgt ervoor dat jij klaar zal zijn met de juiste vakgerichte werkervaring. Daarnaast heb je reeds het arbeidsritme te pakken wat gevraagd wordt bij het uitoefenen van het vak als schilder en voldoe je aan de norm goed werknemerschap. Jij bent klaar voor een nieuwe uitdagende start, een vak met toekomst, afwisseling en vele mogelijkheden.

Na de opleiding ben jij in het bezit van een schilderscertificaat, een VCA diploma en een baan als schilder. Je kan het avontuur gelijk aangaan bij een mooi schildersbedrijf om alles wat je hebt geleerd toe te passen. Daarbij kun je je blijven ontwikkelen en telkens werken aan mooie projecten met mooie resultaten.

Opleiding tot schilder met baangarantie

Een schildersopleiding met baangarantie in Groningen opent de deur naar een veelbelovende carrière voor degenen die willen schitteren in de wereld van schilderen. Met praktijkgerichte training, kosteloze opleiding en gegarandeerde werkgelegenheid biedt deze opleiding niet alleen kennis maar ook de kans op een succesvolle toekomst als vakbekwaam schilder.