Technische opleidingen

Anno 2024 is er ontzettend veel vraag naar technisch personeel. Maar om als technisch werknemer aan de slag te kunnen, dien je natuurlijk wel een technische opleiding te volgen of te hebben afgerond. Twijfel je of jij je weg zult vinden richting een technische baan? Dan is deze blog absoluut het lezen waard. We nemen je mee in de wereld van technische opleidingen en de banen in de techniek die je ermee kunt vervullen.

Welke technische opleidingen zijn er?

Met een breed aanbod aan technische opleidingen, kan het soms lastig zijn om de juiste te kiezen. Want welke opleiding past er precies bij de technische baan die jij voor ogen hebt? Als eerste is het belangrijk om de verschillende richtingen van de techniek te ontdekken en hieruit jouw favoriete onderdeel van de techniek te kiezen. Zo ligt jouw hart misschien wel bij de elektrotechniek, of juist bij de werktuigbouwkunde of procestechniek. Om alle technische opleidingen naast elkaar te leggen, kun je het beste een opleidingsinstituut benaderen. Weet je al welke technische richting je op wilt en is het enkel nog zoeken naar een passende technische opleiding? Dan kun je ook contact opnemen met een potentiële, toekomstige werkgever of met een uitzendbureau van technisch personeel.

Welke banen zijn er in de techniek?

Met een technisch diploma op zak is de kans groot dat jij binnen no-time een leuke baan hebt gevonden. Er is namelijk veel vraag naar mensen zoals jij! Zo kun je met een diploma binnen de elektrotechniek bijvoorbeeld aan de slag als technicus elektrotechniek, maar ook als monteur van elektrotechnische installaties. Van hoogspanningstechniek tot monteur laagspanning; je kunt echt nog alle kanten op. Ben je benieuwd welke banen er in jouw omgeving te vinden zijn? Dan kun je altijd contact opnemen met onze eigen matchmakers binnen de techniek.

Banen van de toekomst

Bestaat jouw huidige baan nog wel over 15 jaar? En wordt het niet eens tijd voor een omscholing? De technische ontwikkelingen die de arbeidsmarkt in hoog tempo veroveren, maken het hoognodig om deze vragen eens aan jezelf te stellen. Door er op tijd bij te zijn, voorkom je dat jij straks niet de kwaliteiten bezit om de banen van de toekomst bij te kunnen benen. Gelukkig zal techniek altijd nodig zijn, zeker met het oog op de energietransitie waar we middenin zitten en het bekende woningtekort. Er zal gebouwd, geïnstalleerd en geëlektrificeerd moeten worden. Taken die jij met jouw technische opleiding op kunt pakken! Als je voor techniek kiest, kies je dus ook voor een zekere toekomst.

Werken vanuit een technisch uitzendbureau

Om jouw kwaliteiten snel te koppelen aan de juiste technische baan, kan een uitzendbureau van technisch personeel jou enorm helpen. Door je aan te melden bij zo’n technisch personeel uitzendbureau, voorkom je dat jij zelf honderden vacatures door moet spitten – op zoek naar die ene technische baan die écht bij jou past. Dit werk wordt voor je uit handen genomen door het uitzendbureau, die met jouw wensen en kwaliteiten de beste match kan achterhalen met een potentiële werkgever. Deze werkgever zal jouw sollicitatie extra serieus nemen, omdat het uitzendbureau de eerste selectieronde al heeft gehouden. 

Technische opleidingen

Technische baan zonder opleiding

Een technische opleiding afgerond hebben is niet altijd een harde eis om in de techniek aan het werk te kunnen. Steeds meer, zien we dat mensen met de juiste talenten en de juiste wilskracht worden aangenomen zonder technische opleiding. Deze opleiding kunnen ze dan vervolgens intern volgen, waarbij ze de kennis direct in de praktijk kunnen tonen. Heb jij dus nog geen ervaring met een technische baan, maar ben je wel enthousiast om hier eens vol in te duiken? Dan nodigen we je van harte uit om eens op de koffie te komen! Wie weet hebben wij de perfecte opleiding achter de hand om jou op korte termijn een echte technische kenner te kunnen noemen!