Het geheim voor een top cv!

Na maanden zoeken heb je dan eindelijk jouw droombaan gevonden. Daarvoor heb je wel een goed cv nodig, maar wat zet je nu op jouw cv waardoor je gelijk op sollicitatie mag komen? Dat hebben wij voor jou op een rijtje gezet!

Skills en vaardigheden

Als er iets is wat werkgevers willen terug zien op jouw cv dan zijn het je skills en vaardigheden. Het wordt voor werkgevers steeds lastiger om personeel te vinden, daarom wordt er steeds meer gekeken naar de skills en vaardigheden op een cv om de passende kandidaat te vinden. Laat dus vooral zien wat je in je mars hebt. Probeer er ook een situatie/voorbeeld aan te koppelen om het nog sterker te maken.

Werkervaring

Vergeet vooral jouw werkervaring niet te benoemen. De werkgever wil graag zien wat jouw ervaring is. Zorg wel dat de ervaring relevant is voor de functie waar je op solliciteert. Een werkgever heeft er weinig baat bij als je vertelt over je ervaring in de bakkerij terwijl je solliciteert voor automonteur.

Extra tip

Heb je bepaalde certificaten die relevant zijn voor de functie waar je op wilt solliciteren, benoem die vooral!

Last but not least

Je cv moet er natuurlijk ook goed uit zien. Laat die van jou er uit springen! Maak gebruik van kleur, opvallende lettertypes en gebruik een bijpassend ontwerp. Zorg er wel voor dat het professioneel overkomt, maak het overzichtelijk door een goede onderverdeling te maken.

Het is ook altijd erg sterk als je bij je cv een klein stukje van je motivatie opstuurt. Beschrijf hier waarom jij voor de vacature gekozen hebt en waarom jij vindt dat je de beste kandidaat bent voor deze vacature.

Nu kan het niet meer misgaan. Als je deze tips gebruikt maak je zeker een kans op jouw droombaan!

PS: benieuwd hoe jouw cv er uit moet zien? Download deze nu!